Politika

ABAZOVIĆ: Sjutra zvanični pregovori Pozitivne, Force i Đeke o novoj većini u Ulcinju

abazovicdritan
P
redsjednik Opštinskog odbora Pozitivne i poslanik te stranke Dritan Abazović kazao je u izjavi za Portal Analitika da će sjutra početi zvanični pregovori Pozitivne, Force i koalicije koju predvodi Fatmir Đeka o formiranju lokalne vlasti u Ulcinju. Abazović je potvrdio da je sinoć održan neformalni sastanak predstavnika te tri političke partije na kojem je zakazan sjutrašnji sastanak, ali da na njemu nije bilo riječi o detaljima vezanim za formiranje nove većine u Ulcinju.

ABAZOVIĆ: Sjutra zvanični pregovori Pozitivne, Force i Đeke o novoj većini u Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon sporazuma koji su postigli gospodin Nazif Cungu i gospodin Fatmir Đeka stvoreni su uslovi da se Pozitivna, kao što smo ranije najavili, uključi u pregovore o formiranju lokalne vlasti u Ulcinju, rekao je Abazović podsjećajući da je savez te dvije partije već pozdravljen od strane njegove stranke.

- Pozdravljam dogovor te dvije partije. Sjutra ćemo održati formalni sastanak na kome ćemo govoriti o svim detaljima vezanim za formiranje nove parlamentarne većine u Ulcinju. Nešto konkretnije ili konačno možemo imati tek sjutra nakon sastanka koji smo zvanično zakazali, rekao je Abazović.

Prema nezvaničnim informacijama koju su objavili podgorički štampani mediji lider Demokratske partije Fatmir Đeka najozbiljniji je kandidat za gradonačelnika Ulcinja.

Parlament Ulcinja broji 33 odbornika, Forca ima osam mandata, Đeka sedam a Pozitivna dva mandata. Van vlasti bi u tom slučaju ostao DPS bez obzira što su najjača partija u parlamentu tog primorskog grada.

 

 

Portal Analitika