Svijet

DRAMA SE NASTAVLJA: Proces buđenja Šumahera može trajati dugo

Sumaher1
S
edmostruki šampion Formule jedan Mihael Šumaher još je u procesu buđenja iz indukovane kome, poslije nesreće na skijanju prije više od šest nedjelja, rekla je njegova menadžerka Sabine Kem.

DRAMA SE NASTAVLJA: Proces buđenja Šumahera može trajati dugo
Portal AnalitikaIzvor

 

Njemački list Bild preneo je prekjuče, ne navodeći izvore, da je Šumaher dobio upalu pluća, ali u saopštenju Sabine Kem to se ne pominje.

"Kao što se često dešava u sličnim situacijama, nijedan dan nije kao drugi. Nastavićemo da prenosimo svaku odlučujuću novu informaciju o zdravstvenom stanju Mihaela. Svjesni smo da proces buđenja može da traje dugo", rekla je Kem.

Kem je dodala da Šumaherova porodica ne želi da se otkrivaju svi medicinski detalji o njegovom stanju, kako bi zaštitila njegovu privatnost. Šumaherovi ljekari počeli su da ga bude 30. januara, mjesec dana nakon pada u francuskom skijalištu Meribel. Šumaher (45) pretrpio je teške povrede glave kada je 29. decembra pao i udario glavom u stijenu.On je od tada nalazi u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu. Njegovo stanje je stabilizovano poslije operacije, pošto je prvobitno ocijenjeno kao kritično.

Stručnjaci navode da će najvjerovatnije proći mjeseci proje nego što budu moguće precizne prognoze Šumaherovog stanja, a ne isključuju ni trajno oštećenje mozga.

Šumaher je tokom karijere pobijedio u rekordnoj 91 trci. Iz Formule 1se povukao 2012. pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

(danas.rs)

 

 

Portal Analitika