Fudbal

VIDEO - Fešta za Maradonu: Napulj gorio za Kralja

MaradonaNapulj
F
udbaleri Napolija izborili su plasman u finale italijanskog Kupa nakon što su u revanš meču polufinala deklasirali Romu 3:0 i tako nadoknadili pogodak zaostatka iz prve utakmice u Rimu u kojoj su izgubili 2:3.

VIDEO - Fešta za Maradonu: Napulj gorio za Kralja
Portal AnalitikaIzvor

 

Veliku feštu u Napulju uveličao je i legendarni Diego Armando Maradona koji je na tribinama žestoko proslavio svaki gol Napolija. I nakon utakmice, rezultat je bio manje važan dok je u gradu Maradona. Fanatični navijači Argentinca su dočekali na izlasku sa stadiona ovacijama i skandiranjem njegovog imena, kao nekada.

"Utakmica nije bila savršena, ali je bila blizu tome. Maradonina prisutnost na tribinama pokrenula je emocije. Napoli je pokazao svoje najbolje kvalitete protiv vrlo teškog protivnika", rekao je Benitez.

'Mali zeleni', kako je glasio Maradonin nadimak iz igračkih dana, utakmicu je pratio na tribinama stadiona San Paolo u društvu vlasnika kluba Aurelia De Laurentiisa. Maradona je najveće oduševljenje pokazao kada je njegov sunarodnik Iguain u 48. minuti povisio na 2:0.

"Želio bi da me navijači u Napulju vole kao kralja Maradonu. Dolazak Maradone na utakmicu za cijelu ekipu, a posebno za mene bio je dodatan motiv i inspiracija," kazao je Iguain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika