Ostalo

ZOI: Bulatović vozi samo slalom

OlimpijciCGSoci
C
rnogorska skijašica Ivana Bulatović na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju voziće samo slalom, kazala je trener reprezentacije Marina Kosić.

ZOI: Bulatović vozi samo slalom
Portal AnalitikaIzvor

Ona je istakla da Bulatović zbog promjene pravila nema pravo nastupa u veleslalomu.

"Promjenjena su pravila i to su nam sinoć saopštili. Do sada je moglo da takmičar ostvari normu za jednu tehničku disciplinu, a vozi obje. Na sastanku su nam rekli da takmičari mogu voziti samo discipline za koje imaju normu. Ivana je prošle godine bila povrijeđena i nije imala dovoljno završenih veleslalomskih trka, a bilo je potrebno pet", kazala je Kosić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Crnogorska predstavnica u Sočiju, Ivana Bulatović, kazala je da je vijest da neće voziti veleslalom razočarala.

"Posebno mi je žao zbog sklopa loših okolnosti koje su me spriječile da ispunim normu u toj disciplini-povreda i nemogućnost da se takmičim prošle i manjak trka ove sezone. Svjesna sam toga da daleko bolje skijam od bodova koje trenutno imam i veoma je poražavajuce što nisam imala šansu da se dokažem. Pokušaću da usmjerim snagu i koncentraciju ka slalomu koji ce biti održan 21. februara i odvozim najbolje što mogu", kazala je Bulatović.

Crnu Goru će, osim Bulatović, predstavljati i Tarik Hadžić, u veleslalomu i slalomu. On će nastupiti 19. i 22. februara.

Portal Analitika