Region

Podignuta optužnica protiv najbližeg saradnika Luke Bojovića

1202lukaB
R
epubličko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, Aleksandra Obradovića (34), za posjedovanje kilograma kokaina, saznaje "Blic".

Podignuta optužnica protiv najbližeg saradnika Luke Bojovića
Portal AnalitikaIzvor

Obradović je uhapšen sredinom januara u akciji policije “Grom“. Uhapšen je ispred stana u Beogradu u kome je neprijavljeno boravio.

Kako je “Blic“ ranije pisao, Obradović se smatra jednim od ključnih ključnih pripadnika Bojovićeve grupe, za koga su radili sitniji dileri.

Iako je Bojović u španskom zatvoru od februara 2012. u policiji kažu da su njegovi ljudi, koji su ostali u Beogradu, nastavili posao sa drogom i to uglavnom sa kokainom i u tom poslu i dalje drže primat na beogradskom narko-tržištu.

Na beogradskom tržištu droge, pored Bojovićeve grupe, funkcioniše i klan Dejana Stojanovića Keke, koji je iz Srbije pobjegao krajem 2006. Posljednja informacija govori da Stojanović na veliko “posluje” u Brazilu. Nedavno je u akciji “Grom” uhapšen njegov bliski saradnik Vojin Vulin (35), čiji je stan bio narko-bunker.

Bojoviću se u Srbiji sudi u odsustvu, jer se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Španiji i to od momenta kada je uhapšen u Valensiji, 9. februara 2012.

On je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge (2004) i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Portal Analitika