Fudbal

Haiti prvi rival Kosovu

FudbalskaLoptta
F
udbalska reprezentacija Kosova igraće prvi zvanični međunarodni meč protiv Haitija 5. marta, najvjerovatnije u Kosovskoj Mitrovici.

Haiti prvi rival Kosovu
Portal AnalitikaIzvor

Ovu vijest prenijeli su svi relevantniji kosovski mediji, među kojima su Koha Ditore i državna televizija Kosova, koja prenosi izjavu čelnika FS Agima Ademija.

"Imam čast i zadovoljstvo da najavim da će Kosovo igrati prvu međunarodnu prijateljsku utakmicu 5. marta na Kosovu", rekao je potpredsjednik FS Kosova

Iako Ademi nije mogao da potvrdi đe će utakmica biti odigrana, drugi potpredsjednik FSK Bekim Hadžiju je rekao da će to gotovo sigurno biti stadion "Adem Jašari" u Kosovskoj Mitrovici koji se trenutno renovira.

"Pozivam sve navijače da podrže Kosovo i pomognu nam na putu ka članstvu u UEFA i FIFA", rekao je Hadžiju.

Kosovo je prvi meč želio da igra protiv reprezentacije Jamajke, ali je ova karipska zemlja odustala zbog straha od nemira na Balkanu, poučeni sukobima u BiH. Haiti je trenutno 79. tim na FIFA listi, a u kvalifikacijama za SP ove godine ispao je u drugoj fazi, poslije poraza od Antigve i Barbude. Tokom 2013. idigrali su 10 mečeva, 8 su izgubili, 1 dobili (Trinidad i Tobago), a igrali su neriješeno sa Italijom.

Za Kosovo bi tog dana mogli da nastupe Samir Ujkani (Palermo), Ljorik Cana (Lacio), Džerdan Šaćiri (Bajern), Granit Džaka (Gladbah), Valjon Behrami (Napoli), Fatos Bećiraj (Dinamo). Ko će zaista moći da se pojavi, s obzirom na obaveze u trenutnim selekcijama, vidjećemo za tri neđelje. (B92)

Portal Analitika