Politika

Parlamentarna skupština OEBS-a zasijeda u Beču

1202osce
Z
imsko zasjedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, čiji je predsjednik Ranko Krivokapić, biće održano naredna dva dana u Beču, a predstavnici 57 država članica razmatraće i donijeće političke odluke u oblastima demokratije, ljudskih prava i bezbjednosti.

Parlamentarna skupština OEBS-a zasijeda u Beču
Portal AnalitikaIzvor

Planiran je i sastanak Stalnog odbora PS OEBS-a, koji okuplja šefove delegacija država učesnica i predstavlja najviše političko tijelo ove najveće Parlamentarne skupštine na svijetu.

"Krivokapić će takođe voditi i dvije specijalne debate na temu Rast ekstremizma, radikalizma i ksenofobije - izazovi OEBS-a u regionu i Trenutna situacija u Ukrajini", saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Najavljeno je da će Krivokapić imati i brojne bilateralne susrete.

"Zasjedanje PS OEBS-a u Beču predstavlja svojevrsnu priliku za uvećanje diplomatskih kapaciteta po svim pitanjima strateški važnih ne samo za Crnu Goru već i za sve države članice", kaže se u saopštenju.

Zimsko zasijedanje PS OEBS-a svake godine se održava u Beču i okuplja visoke delegacije 57 zemalja članica. PS OEBS-a ima, pored zimskog, još dva redovna zasijedanja, godišnje i jesenje, koja se održavaju u različitim državama članicama.

Na posljednjem godišnjem zasijedanju, u julu prošle godine u Istanbulu, Krivokapić je izabran za predsjednika PS OEBS-a.

www.rtcg.me

Portal Analitika