Fudbal

Kasiljas oborio rekord star gotovo 100 godina!

Kasiljass2
''K
raljevski klub'' ušao je u istoriju kao tek treća ekipa koja je došla do finala Kupa kralja bez primljenog gola, poslije Barselone 1912. i Atletik Bilbaa 1916. godine.

Kasiljas oborio rekord star gotovo 100 godina!
Portal AnalitikaIzvor

Real je ipak jedini klub koji je to urado igrajući osam utakmica! Redom su padali Olimpik Ksativa, ukupnim rezultatom 2:0, Osasuna (4:0), Espanjol (2:0) i Atletiko Madrid (5:0). Uspeh Reala, međutim, ne može da se poredi sa rezultatima sa početka prošlog vijeka, jer su 1912. učestvovala četiri tima, a 1916. samo tri, pa je Bilbao ušao direktno u finale u kojem je savladao Madrid sa 4:0.

Španski reprezentativac i, sada već duže vrijeme, drugi golman Real Madrida, Iker Kasiljas, u mnogome je pomogao da njegov tim izjednači ovaj rekord, star 98 godina, i jedan je od najzasluznijih za ovaj podvig. Real je do rekorda stigao kao gost gradskom rivalu Atletiku, a strijelac oba pogotka sa bijele tačke bio je Kristijano Ronaldo.

Nekada je bio glavna karika u timu sa Santijago Bernabeua, osvajač svjetskog i dva puta evropskog prvenstva sa svojom reprezentacijom Španije. Na krov Evrope popeo se još dva puta i sa svojim timom, upravo Real Madridom. Još jednom je ušao u istoriju 2000. godine, kao najmladji golman koji je branio u finalu Lige šampiona, sa samo 19 godina. Sada je tek zamjena Dijegu Lopezu, i fudbaler koji igra samo kup utakmice, uključujući i najjače takmičenje na svijetu.

Naravno, zasluge ne pripadaju samo njemu, već cijeloj ovoj generaciji, pogotovo vrlo snažnoj odbrani. Važno je napomenuti i to da je, uz Kasiljasa, jedino Alvaro Arbeloa stratovao u svakoj utakmici, s tim što je Iker odigrao svaki minut. Ovom utakmicom, Kasiljas nije primio gol 862 minuta, računajući i utakmicu protiv Kopenhagena u Ligi šampiona, kao i protiv Galatasaraja đe je izdržao 56 minuta

Real Madrid će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Barselone i Real Sosijedada koji se igra u srijedu u 22 časa. Katalonci putuju u San Sebastijan sa prednošću od 2:0. (Sportal)

Portal Analitika