Politika

Jonica sa sastala sa Pupovcem

1202snp
P
oslanica Socijalističke narodne partije, Snežana Jonica, razgovarala je danas u Podgorici, sa predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog Sabora, prof. dr. sc. Miloradom Pupovcem, koji je i jedan od dvanaest hrvatskih poslanika posmatrača u Evropskom parlamentu.

Jonica sa sastala sa Pupovcem
Portal AnalitikaIzvor

Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u regionu, sa posebnim osvrtom na pitanja regionalne saradnje i proces pregovaranja  Crne Gore i Evropske unije.

Sagovornici su istakli značaj što se Crna Gora graniči sa članicom EU, i što i na taj način može koristiti iskustva Hrvatske u jednom dugotrajnom, mukotrpnom, ali  isplativom integrativnom procesu.

Jonica i Pupovac su razmijenili mišljenja o pitanjima saradnje i unapređenja odnosa između Hrvatskog Sabora i Skupštine Crne Gore,  imajući u vidu naročito parlamentarna radna tijela i odbore za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, zakonodavstvo, vanjske poslove,  evropske integracije.

Poslanica Jonica je posebno naglasila važnu ulogu Parlamenta i jačanje parlamentarne komponente procesa integracija i  reformi u svim oblastima, naročito zaštite ljudskih prava, bezbjednosti, pravde i sloboda, regionalne saradnje policijskih, pravosudnih i tužilačkih organa, što će doprinijeti  demokratizaciji i stabilnosti ukupnog regiona.

Tokom sastanka, prof. dr Pupovac i poslanica Jonica razmijenili su mišljenja i o predstojećim izborima za Evropski parlament.

Portal Analitika