Svijet

Obama poručio da Vašington i Pariz treba zajedno da riješavaju probleme

1102obama
A
merički predsjednik Barak Obama poručio je danas tokom sastanka sa francuskim predsjednikom Fransoa Olandom da Vašington i Pariz moraju zajednički da se suprotstave izazovima sa kojima se suočavaju u svijetu.

Obama poručio da Vašington i Pariz treba zajedno da riješavaju probleme
Portal AnalitikaIzvor

- Više nacija trebalo bi da preuzme odgovornost, da pokažu liderstvo a to je ono što čine zajedno SAD i Francuska - izjavio je Obama nakon sastanka sa Olandom.

Obama i Oland su saopštili da su odnosi između SAD i Francuske “transformisani” tokom proteklih nekoliko godina i da predstavljaju model međunarodne saradnje.

Dvojica zvaničnika istakla su da postoji saradnja između njihovih država u mnogim pitanjima, a posebno kada je riječ o borbi protiv terorizma, siromaštva u Africi kao i po pitanju iranskog nuklearnog programa.

Oland je rekao da zajedno sa američkim predsjednikom radi na riješavanju bliskoistočne krize, uključujući situaciju u Siriji i razvoj događaja u Africi, prenio je AFP.

Obama je najavio da će u junu boraviti u Normandiji tokom obilježavanja 70 godina od iskrcavanja savezničkih snaga.

- Bio sam na ceremoniji obilježavanja 65 godina od iskrcavanja u Normandiji. Bilo je to nesvakidašnje iskustvo - izjavio je Obama.

Izvor: blic.rs

Portal Analitika