Vaterpolo

JANOVIĆ: Predvodiću „ajkule“ ponovo do krova Evrope!

1102JanovicNikola
K
apiten crnogorske vaterpolo reprezentacije Nikola Janović potvrdio je u izjavi za Portal Analitika da će predvoditi „ajkule“ na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se na ljeto igra u Budimpešti i dodao da će nastojati da naša selekcija opet bude u vrhu.

JANOVIĆ: Predvodiću „ajkule“ ponovo do krova Evrope!
Portal AnalitikaIzvor

- Predvodiću „ajkule“ na predstojećem Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Razgovarao sam sa selektorom Perovićem i Porobićem, kao i sa najiskusnijim igračima naše reprezentacije i složili smo se da ekipa ima dobru atmosferu i da smo moćna cjelina, da imamo još snage i motiva i ovog ljeta ćemo biti ponovo na okupu - kazao je Janović za Portal Analitika.

Janović je naglasio da je nakon proteklog SP u Barseloni osjećao zamor, ali da je motiv igranja za reprezentaciju presudio.

- Nakon Svjetskog prvenstva sam osjećao zamor, poslije dugogodišnjeg igranja, jer sam od 1999. sa reprezentacijom, prvo tadašnje SR Jugoslavije, pa kasnije SCG i na poslijetku Crne Gore, tako da vremenom čovjek mora osjetiti neki fizički zamor. Međutim, igranje za crnogorsku reprezentaciju je uvijek veliki motiv za mene, i prosto ne bih mogao sebe na kraju zamisliti da na ljeto gledam reprezentaciju pored malog ekrana, a da znam da sam u suštini - trebao i morao biti sa njima na takmičenju - kazao je Janović.

1102NikolaJanovic1

Naš proslavljeni vaterpolista je dodao da je još godinu dana vezan ugovorom za dubrovački Jug.

- Kao što sam rekao i ranije o mom povlačenju iz ekipe da ću donijeti odluku, ako se povučem, da se definitivno povlačim, ili ako budem igrao, da ću igrati dok se budem bavio vaterpolom...a, kada budem definitivno prestao, to će biti kraj i sa reprezentacijom. Vezan sam još godinu dana ugovorom sa Jugom, nakon toga, ako se budem bavio vaterpolom, igraću za reprezentaciju - kazao je Janović i pojasnio:

- Jer, ove godine punim 34 godine, i ne može čovjek nikad da zna tačno do kad će se aktivno baviti, ali vrhunski sport je izuzetno težak, te neki kraj karijere, na tom reprezentativnom nivou, bude oko 36. godine...u mom slučaju ćemo vidjeti hoće li biti do tada ili ne, zavisiće od toga hoću li se klupski baviti vaterpolom nakon isteka mog ugovora sa Jugom.

1102crna-gora

Po pitanju očekivanja od predstojećeg EP koje se na ljeto igra u Budimpešti, Janović ističe da će domaćini prvenstva biti najveći favoriti, ali da će naša ekipa opet ciljati na vrh.

- Što se tiče očekivanja od predstojećeg Evropskog prvenstva koje se na ljeto igra u Budimpešti, mogu reći da imamo dobar, kvalitetan tim i da smo se dobro posložili na proteklom Svjetskom prvenstvu i ostvarili nevjerovatan uspjeh, tako da ćemo opet ciljati na vrh. Igrati sa Mađarima koji su domaćini i poznata vaterpolo nacija i koji će sigurno biti najorganizovanija ekipa na predstojećem EP, ili Hrvatima koji su olimpijski šampioni, ili ekipama Srbije, Španije, Italije, dakle, takvim reprezentacijama sigurno ne možemo prijetiti bez obzira što smo aktuelni vicešampioni svijeta, ali ono što smo do sada pokazivali - borbenost, želju i znanje - je činjenica koja je reprezentaciju Crne Gore od njenog nastajanja pa do danas držala u vrhu svjetskog vaterpola i tako i druge vaterpolo sile gledaju na nas. Jednostavno, taj stav i tu nit moramo nastaviti i dalje - zaključio je Janović.

A.P.

Portal Analitika