Košarka

Kovač: Iznenaditi Partizan u Beogradu

Milos_kovac
B
udućnost Volkano je plasmanom u četvrtfinale regionalne lige ispunila zacrtani cilj, ali će sve učiniti da iznenadi favorizovani Partizan i plasira se na finalni turnir, kazao je trener podgoričkog košarkaškog kluba Miloš Kovač.

Kovač: Iznenaditi Partizan u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost i Partizan odigraće u četvrtak u Beogradu prvu utakmicu četvrtfinala regionalne lige. Kovač je kazao da je protivnik podgoričkog tima branilac trofeja, koji je ligaški dio takmičenja završio ubjedljivo prvi u svojoj grupi.

“Biće to veliki izazov za moju ekipu koja je u stvaranju. Ukoliko uspijemo da funkcionišemo u našem sistemu igre, koji je postao prepoznatljiv ove sezone, imamo adekvatne šanse da pariramo rivalu i na kraju ostvarimo trijumf protiv dobre ekipe Partizana”, rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je kazao da je duel Budućnosti i Partizana predviđen da traje tri runde i da će se podgorički tim potruditi da u prvoj nokautira protivnika u Beogradu.

“Kroz naš sistem igre pokazali smo da možemo da napravimo i individualni kvalitet i da izdignemo naše igračice. Nije zanemarljivo napomenuti da su dvije naše igračice po završetku regionalne lige među tri vodeće na rang listi. Ana Radović je MVP regularnog dijela, a Milica Deura je treći igrač lige”, rekao je Kovač.

Prema njegovim riječima, tri košarkašice Budućnosti su među četiri najbolja strijelca lige.

“To su Deura, Radović i Hejli Lankster. Kroz sistem rada i time što smo napravili za pet mjeseci pokazali smo da izrastamo u pravi tim i da nemamao pravo da se više ikoga plašimo. To prepuštamo protivnicima”, rekao je Kovač.

On je istakao da Partizan igra atipičnije u odnosu na ostale timove sa kojima su igrali u grupi.

“Igru baziraju na presingu na čitavom terenu i zoni 40 minuta. Pripremali smo se i mislim da smo spremni za te izazove. Glavni pritisak biće na bekovima, za razliku od ranijih utakmica gdje smo bili opterećeni da branimo pozicije visokih igrača”, rekao je Kovač.

Centar Ana Radović kazala je da je Partizan izuzetno kvalitetna ekipa i da to najbolje potvrđuje njihova pozicija na tabeli i ubjedljivo prvo mjesto u grupi.

“Partizan je oslabljen na centarskim pozicijama, jer im je otišlo par igračica. To je naša prednost i ukoliko je budemo iskoristili možemo ostvariti pobjedu u Beogradu. Naš cilj na startu sezone je ostvaren, ali ne treba stanemo jer plasmanom na finalni turnir možemo napraviti još veći uspjeh”, kazala je Radović.

Prema riječima bela Milice Deure, ambicije Budućnosti, nakon ispunjenog cilja uoči starta sezone, su sada većče.

“Naše ambicije su sada porasle. Smatram da imamo kvalitet za finalni turnir. Očekuje nas teška utakmica jer Partizan igra najbolje pred svojim navijačima. Vjerujem da smo i mi dovoljno kvalitetni da im pariramo. Bila bi velika prednost ukoliko bi smo ostvarili pobjedu u Beogradu, jer bi u Podgorici imali meč loptu za finalni turnir”, kazala je Deura.

Partizan je takmičenje u A grupi završio sa osam pobjeda i dva poraza, dok se Budućnost sa polovičnim učinkom plasirala među osam najboljih.

U četvrtfinalu igra se na tri pobjede. Utakmica u Beogradu, u četvrtak, u 16 sati I 30 minuta. Revanš je na program 20. Februara u Podgorici, a eventualna majstoirica sedam dana kasnije u Beogradu. Finalni turnir na program je 8. i 9. marta.

Portal Analitika