Muzika

Festival "Sanremo" počinje 18. februara

112sr
F
estival Sanremo 2014. biće održan od 18. do 22. februara u teatru "Ariston" u Sanremu, potvrđeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Festival "Sanremo" počinje 18. februara
Portal AnalitikaIzvor

Novine ove godine su, kako je objasnio direktor Televizije RAI Đankarlo Leone, da će se festival sastojati iz tri dijela i da će biti emitovan i putem interneta. Koštaće 11 miliona eura.

U revijalnom dijelu nastupiće Rufus Vejnrajt, Demijan Rajs, Stromej, Paolo Nutini i Jusuf Ket Stivens.

Voditelji su i ove godine Fabio Facio i Lućijana Liticeto. Nakon 15 godina, u ulogu voditeljke vraća se francuska manekenka i glumica Leticija Kasta.

Publika će glasati putem SMS poruka, a u odlučivanju učestvuju žiri festivala i žiri novinara. Scenografija će odisati romantikom, a treba da prikaže ljepotu življenja.

U kategoriji šampiona nastupiće Ariza, Noemi, Rafael Gualaci i "The Bloody Beetroots", "Perturbazione", Kristijano de Andre, Renco Rubino, Frankie Hi-NRG MC, Đulijano Palma, Rikardo Sinigalia, Antonela Ruđero, Đusi Fereri, Franćesko Renga, Franćesko Sarćina i Ron.

U kategoriji novih zvijezda nastupiće Diodato, Filipo Gracijani, Roko Hant, "The Niro", Veronika de Simone, ZibaBjanka i Vadim.

(Pobjeda)

Portal Analitika