Muzika

Nagradna igra Telekoma i kompanije Volkswagen

YellofierVW_1
D
ojče Telekom i kompanija Volkswagen pokrenuli su Yellofier Remix takmičenje, nazvano po inovativnoj muzičkoj aplikaciji Yellofire koja omogućava jednostavno i brzo kreiranje muzike. Yellofire aplikacija je dostupna na uređajima sa iOS i Android operatvnim sistemom, a povodom ovog takmičenja, kreirana je posebna verzija aplikacije, “Yellofier VW”, preko koje korisnici mogu snimati muziku i napraviti jedinstven aranžman za pjesmu “Move, Dance, Electrified”,   avangardnog muzičkog dueta Yello.

Nagradna igra Telekoma i kompanije Volkswagen
Portal AnalitikaIzvor

Pobjednik takmičenja dobija električni automobil Volkswagen E-Up, odlazak na Electronic Beats festival u grad po izboru, poziv na klupske večeri u okviru “Electrified! E-mobility weeks” - događaja kompanije Volkswagen  u Berlinu (8-21. mart), izdavanje remiksa Yello pjesme na Electronic Beats kompilaciji, kao i specijalnu Volkswagen kompilaciju sa izborom najboljih pjesama sa takmičenja.

Yellofier VW aplikacija se može besplatno preuzeti sa Apple Store-a i Google Play-a. U okviru funkcionalnosti koje su dostupne, nalaze se bubanj, sempler, specijalni efekti, a aplikacija može koristiti već snimljene zvukove, skraćivati ih, rasporediti i modifikovati kroz karakteristični Yello zvuk. Korisnički interfejs je jedinstven, intuitivan i jednostavan za korišćenje. Pjesme može kreirati jedan ili više korisnika, a gotova melodija se može poslati mejlom i podijeliti preko Soundcloud servisa ili društvenih mreža.

Nakon što kreira svoju verziju pjesme “Move, Dance, Electrified”, korisnik je preko Soundcloud servisa može upload-ovati na adresu Yellofier.com, gdje je omogućeno glasanje za omiljenu kompoziciju. Pedeset pjesama sa najviše glasova ulazi u uži izbor, nakon čega će stručni žiri, sastavljen od predstavnika Electronic Beats-a i Volksvagena, odabrati najbolje pjesme kao i pobjednika takmičenja.

Osim Yellofier VW aplikacije, korisnicima je dostupna i prva verzija aplikacije, Yellofier, za uređaje sa iOS i Android operativnim sistemom. Yellofier aplikacija omogućava kreiranje muzike i modifikovanje pjesama drugih muzičara, kao i ekskluzivni pristup arhivi velikih imena elektronske muzike: Carl Craig, Henrik Schwarz, The Orb, Trentemoller, Booka Shade, Orbital, The The, Thomas Fehlmann, Charles Webster, Hakan Lidbo i drugih.

Rok za učešće u nagradnoj igri je 27. februar. Detaljnije informacije o igri mogu se naći na stranicima www.electronicbeats.com i www.yellofier.com.

Portal Analitika