Vaterpolo

Nikola Janović predvodi ''ajkule'' u Budimpešti

JanovicNikola11
K
apiten crnogorske vaterpolo reprezentacije Nikola Janović odlučio je da i dalje igra za nacionalni tim i predvodi ''ajkule'' na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Nikola Janović predvodi ''ajkule'' u Budimpešti
Portal AnalitikaIzvor

Janović je prethodnih dana razgovarao sa selektorom Rankom Perovićem i direktorom Vaterpolo saveza Petrom Porobićem i prelomio da i dalje bude kapiten „ajkula”, iako je nakon Svjetskog prvenstva u Barseloni u avgustu prošle godine otkrio novinarima da je mnogo bliže odluci da se povuče nego da nastavi.

Ali, Janović se predomislio, očigledno da i dalje ima šta da pruži reprezentaciji, a uz to briljira i u klupskom vaterpolu (već drugu sezonu nastupa za dubrovački Jug).

Stariji od proslavljene braće iz Kotora je učestvovao u svim uspjesima crnogorske reprezentacije, jedan je od rijetkih koji nije propustio nijedno veliko takmičenje od 2008. (kada je Crna Gora i debitovala), pa nema dileme da je u ovom trenutku krucijalno pojačanje za „ajkule”.

Nikola će u martu napuniti 34 godine, a u reprezentativnoj karijeri mu fali jedino olimpijska medalja. On je prije Juga u karijeri nastupao za Primorac, Jadran, Crvenu zvezdu, Bečej i italijanski Posilipo. Janović je krajem 2013. izabran za najboljeg sportistu Crne Gore. (Vijesti)

Portal Analitika