Abiznis

Iz opština ove godine odlazi 500 radnika

1002vlada
U
opštinama, javnim ustanovama, i preduzećima koja su u njihovom vlasništvu biće otpušteno nešto više od 500 radnika, dok će isto toliko biti otpušteno do kraja 2016, pišu Vijesti.

Iz opština ove godine odlazi 500 radnika
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Zajednice opština Refik Bojadžić „Vijestima“ je kazao da će se smanjenje broja zaposlenih realizovati kroz sporazum o prestanku radnog odnosa uz isplatu optremnine, donošenje novih pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u opštinama i javnim službama čiji su one osnivač i kroz sprovođenje postupka proglašenja tehnološkog viška.

Racionalzacija broja zaposlenih definisana je u Vladinom planu unutrašnje reorganizacije javnog sektora. Prema podacima iz tog dokumenta u opštinama je zaposleno 10.508 radnika.

-Racionalizacija će se obaviti u dvije faze. Prva faza je planirana do kraja godine, a druga do kraja 2016. U prvoj fazi planirano je smanjenje broja zaposlenih za pet odsto i isto toliko do kraja druge faze. Broj zaposlenih u opštinama, javnim službama i preduzećima u njihovom vlasništvu treba da bude manji od 1.024 zaposlena, kazao je Bojadžić „Vijestima“.

Portal Analitika