Rukomet

Adžić: Neće nas uhvatiti euforija!

AdzicDragan11
S
jajna priprema i fantastičan odnos svih đevojaka donijeli su ubjedljivu pobjedu (30:15) protiv Krima, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić na konferenciji za novinare nakon duela protiv slovenačkog tima u drugom kolu glavne runde Lige šampiona.

Adžić: Neće nas uhvatiti euforija!
Portal AnalitikaIzvor

- Zahvalio bih se prije svega sjajnoj publici koja prati i ovu generaciju Budućnosti kao i sve prethodne. Zbog toga sam im posebno zahvalan i vjerujem da će nas na isti način bodriti do kraja glavne runde. Siguran sam da će odnos djevojaka doprinijeti tome da u istom broju i na isti način podrže ekipu i protiv Larvika i Đera. Maksimalno smo se spremali kao što je bio slučaj za duel sa Đerom i kao što će biti za meč protiv Larvika. Bila je ovo veoma važna utakmica naročito poslije dobre igre u Đeru, jer poslije onakvog izdanja uvijek postoji opasnost da dođe do opuštanja. To se nije desilo našem timu i pored toga što smo tokom sedmice imali dosta problema sa povredama. Konačan rezultat nije pravi pokazatelj odnosa u kvalitetu dva tima, a znamo da nas u Ljubljani čeka znatno teža utakmica i ovaj rezultat ne smije da nas zavara u pripremi tog meča. Krim ima izuzetnu ekipu, a u ovom duelu se nije adaptirao na pravi način, a takođe, imaju i dosta objektivnih problema. Želim im da pokažu kvalitet i protiv Đera i protiv Larvika – kazao je Adžić.

”Plave” u naredna dva kola igraju protiv Larvika, a poslije dvomeča sa norveškim timom i duela Đera i Krima, mogla bi da bude jasnija situacija u borbi za plasman na finalni turnir u Budimpešti.

- Neće nas uhvatiti euforija, jer vrijedimo samo kada igramo sa 100% mogućnosti. Kada odigramo sa 99% mogućnosti, onda nijesmo prava ekipa. To se pokazalo mnogo puta. Očekujem težak duel protiv Larvika bez obzira na to što su pružili u prva dva kola. Larvik ima fenomenalnu ekipu i vrlo iskusnu koja je znala da slavi u ”Morači” i tako ćemo se spremati za duel protiv njih. Želja nam je da nakon četiri kola imamo jasnu sliku što se tiče plasman na finalni turnir u Budimpešti i uradićemo sve da to ostvarimo. Neće biti jednostavno, ali vjerujemo u to poslije sjajnih izdanja u prva dva kola. Bilo kakva euforija bi nas ipak, skupo koštala – kazao je Adžić.

Pivot Suzana Lazović kazala je da je zadovoljna izdanjem ekipe u duelu protiv najboljeg slovenačkog tima i pobjedom koja je Budućnost dovela na prvo mjesto na tabeli.

- Dokazale smo da možemo da odigramo fenomenalno u odbrani, ali bez obzira na to bilo je određenih grešaka i u odbrani i u napadu. Već od sjutra ova pobjeda će biti arhivirana i okrećemo se duelu protiv Larvika kako bi odigrali još jedan dobar meč. Vjerujem da ni u tom duelu uz ovakvu podršku navijača, pobjeda neće izostati – kazala je Lazović. (www-zrkb.me)

Portal Analitika