Vaterpolo

PEROVIĆ: Ima umora, ali idemo po pobjedu

PerovicRanko1
N
akon tri uzastopna meča pred svojim navijačima, i tri pobjede u kvalifikacijama za Svjetsku ligu, crnogorske vaterpoliste očekuju tri gostovanja do kraja takmičenja. Na redu je četvrto kolo grupe C i duel sa Slovačkom, selekcijom protiv koje ne bi trebalo da imamo problema.

PEROVIĆ: Ima umora, ali idemo po pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

''U suštini jedino što možemo da uradimo pred ovaj meč, jeste da popričamo, da održimo sastanak, da motivišemo igrače, i da maksimalno ozbiljno odradimo utakmicu. Imaćemo jedan zajednički trening, da se prisjetimo nekih stvari. Igrači su umorni od klupskih obeveza, jer su skoro svi igrali prvenstvene mečeve u subotu. Biće tu umora i od tih utakmica i od puta, ali na nama je da zbijemo redove i maksimalno ozbiljno odradimo utakmicu. Favoriti smo, i mislim da se rezultat ne dovodi u pitanje'', poručio je selektor Ranko Perović za sajt vaterpolo saveza, a onda se osvrnuo i na prvi duel u Budvi koji je naša reprezentacija riješila u svoju korist 13:11.

''To je bila utakmica kojoj smo prišli dosta opušteno. Nakon srebra u Barseloni, bila je više svečana atmosfera. Igralo je dosta mladih igrača, tako da je to potpuno druga utakmica, u odnosu na ovu koja nas očekuje u utorak. Oni će biti jači u odnosu na taj prvi duel, jer će im se priključiti još dva igrača. Ali, i mi smo dosta jači u odnosu na taj duel u Budvi. Ne očekujem veće problem, jer sve zavisi od nas. Ako mi budemo na visokom nivou, angažovani, onda neće biti problema.''

Nakon Slovačke, Crna Gora je u Kotoru bila bolja od Italije 11:8, dok je u Herceg Novom savladala Njemačku 13:10. Slovačka je, pored poraza od naše selekcije, poražena i od Njemačke 10:9, i od Italije 12:5.

''Jedina izmjena je dolazak Jokića umjesto Ivovića, to je ekipa koja je igrala protiv Italije. Dakle, dosta jaka ekipa, ekipa koja se odlično poznaje, i vjerujem da neće biti problema da savladamo Slovačku'', kazao je Perović.

Meč u slovačkom gradu Novaki igra se 11. februara od 17 sati i 30 minuta. Meč će suditi Rus Vladimir Gerzanič i Mađar Žolt Marjai. Dva ipo sata kasnije u drugom meču grupe u Torinu sastaće se Italija i Njemačka.

Portal Analitika