Društvo

BAR: Otrovano pet pasa na privatnom posjedu

0902psi
P
et pasa o kojima brinu volonteri Društva za zaštitu životinja „Sunčani sat“ (Animal Rescue Society "Sundial") otrovani su juče, kazali su za Portal Analitika predstavnici Društva.

BAR: Otrovano pet pasa na privatnom posjedu
Portal AnalitikaIzvor

Na slici je pas po imenu Doki, a otrovani su još Mrđan, Munja, Ari i Janko. Svi oni nalazili su se na privatnom imanju koje je kao donacija dato DZZŽ „Sunčani sat“ na korišćenje i smještaj pasa lutalica sa područja opštine Bar.

Kako su nam kazali predstavnici DZZŽ „Sunčani sat“, oni su podnijeli danas prijavu policiji u Baru, nakon čega je ekipa za uviđaj obišla mjesto gdje su psi otrovani. Prema riječima predstavnika Društva veterinarska inspekcija će sjutra izvršiti uviđaj.

„U pitanju je surovo ljudsko zlo. Oni koji truju pse mogu vrlo lako otrovati i ljude, ali se plaše reperkusija koje bi tada uslijedile. Kako su psi u pitanju nemaju strah i truju“, navode sagovornici Portala Analitika.

Volonteri Društva koji brinu o psima i koji redovno obilaze posjed na kome se nalaze psi primijetili su i ranije da neko dolazi na imanje, čak su i četiri štenca ranije nestala. Ovo nije prvi put da su psi otrovani. Osim pet pasa koji su juče otrovani, kako su nam kazali volonteri, i ranije su našli tri psa koja su takođe bila otrovana.

K.Ć.

Portal Analitika