Ostalo

ZOI: Senzacionalni trijumf Majera

Soci2014
A
ustrijski skijaš Matijas Majer osvojio je zlatnu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. On je do pobjede i najvećeg uspjeha u karijeri došao u vremenu dva minuta, šest sekundi i 23 stotinke.

ZOI: Senzacionalni trijumf Majera
Portal AnalitikaIzvor

Majer nema pobjedu u Svjetskom kupu, a dva puta bio je na pobjedničkom postolju u superveleslalomu. On je osvajanjem zlata postao prvi Austrijanac poslije Frica Štrobla koji je trijumfovao u spustu na Olimpijskim igrama od 2002. godine i Solt Lejk Sitija.

Svojoj porodici donio je drugu olimpijsku medalju, pošto je njegov otac Helmut Majer bio srebrni u superveleslalomu na Igrama u Kalgariju 1988. godine. Majer je za šest stotinki bio brži od drugoplasiranog Italijana Kristofa Inerhofera, dok je bronzana medalja pripala Kjetil Jansrudu iz Norveške.

Njegov sunarodnik Aksel Lund Svindal trku je završio na četvrtom mjestu, peti je bio Amerikanac Trevis Genong, a šesti Švajcarac Karlo Janka. Amerikanac Bodi Miler nastup je završion aosmom mjestu. Švajcarac Didije Defago, koji je branio zlato osvojeno u Vankuveru prije četiri godine, u Sočiju je osvojio 14. mjesto.

Skijašice će sjutra u Sočiju voziti spust. (Mina)

 

Portal Analitika