Politika

Krivokapić i Mekejn: Naredni mjeseci ključni za NATO

Krivokapic---Mekejnpravi
P
redsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, tokom posjete Vašingtonu, sreo se sa američkim senatorom Džonom Mekejnom. Senator Mekejn nastavlja sa pružanjem snažne podrške Crnoj Gori na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO, saopšteno je Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić i Mekejn: Naredni mjeseci ključni za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Krivokapić i Senator Mekejn su zajednički ocijenili predstojeće mjesece kao ključne u dosezanje kriterijuma potrebnih za članstvo.

Senator Mekejn je istakao da Crna Gora igra veoma pozitivnu ulogu u regionu Zapadnog Balkana i šire, te je njeno članstvo u Savezu od značaja i za druge zemlje, posebno na njihovom putu evroatlanskih integracija.

Krivokapic_-_Kenedi_GMF
U svojstvu predśednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, predsjednik Ranko Krivokapić je imao susret i sa predsjednikom German Marshall Fonda (GMF) Krejgom Kenedijem.

Parlamentarna Skupština OEBS-a na čelu sa predśednikom Krivokapićem i GMF će organizovati poseban skup te niz događaja u junu u Kongresu SAD. Ovi događaji će biti održani u susret izazovima OEBS-a u sklopu potrebe usvajanja novih strategija OEBS-a, a povodom četrdesetogodišnjice od osnivanja ove organizacije koja okuplja 57 država.

Skup će okupiti istaknute političare i stručnjake iz međunarodne politike, a njega će slijediti skupovi u Moskvi na RIAC-u i u Štokholmu na SIPRI Institutu.

 

 

Portal Analitika