Rukomet

SEHA: Poraz Lovćena u Brestu

SEHAliga
R
ukometaši Lovćena poraženi su danas u Brestu od bjeloruskog Meškova 34:28 (17:14), u utakmici 13. kola regionalne SEHA Gasprom Južni tok lige.

SEHA: Poraz Lovćena u Brestu
Portal AnalitikaIzvor

Bjeloruski tim dobio je i prvi međusobni duel na Cetinju (30:24), a danas je ostvario osmu pobjedu ove sezone. Lovćen je doživio osmi poraz, a u regionalnom takmičenju ove sezone ima i tri trijumfa i dva remija.

Oslabljeni cetinjski, koji je u Bjelorusiji igrao bez Bogdana Nikolića, Igora Markovića i Poljaka Lukaša Ačruka, samo je na početku meča bio ravnopravan rival, a u devetom minutu posljednji put bio je u vođstvu (5:4). Serijom od 4:0 domaćin je došao do vođstva od 8:5 u 12, razlika je u 19. minutu iznosila pet (12:7), u 44. osam (25:17), a tri minuta kasnije i devet golova (28:19). Lovćen je u samom finišu uspio da smanji zaostatak i ublaži poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ljubo Vukić sa sedam, dok je David Špiler postigao pet golova. U cetinjskom timu najbolji je bio Mirko Radović sa devet, dok su po šest pogodaka postigli Danijel Vukićević i Milan Popović. Lovćen će u narednom kolu, 13. februara, ugostiti Tatran Prešov. (Mina)

 

Portal Analitika