Košarka

Kadeti protiv Slovenije za peto mjesto

KadetiCg23
T
reća pobjeda košarkaške kadetske reprezentacije na prestižnom turniru za igrače do 16 godina u turskom gradu Sakarija - nakon dvije pobjede u preliminarnoj fazi, ''crveni'' su u prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, savladali Tursku 66:62.

Kadeti protiv Slovenije za peto mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prve četvrtine naša reprezentacija je vodila 12:8, a prednost je održavala do kraja prvog poluvremena poslije kojeg je bilo 24:23. Poslije ravnopravne borbe u uvodnim minutima treće četvrtine, Crna Gora je preuzela kontrolu nad dešavanjima na parketu i u 29. minutu došla do sedam poena prednosti (38:31), a u posljednjih deset minuta ušla je sa ''plus tri'' - 38:35.

Do sredine posljednje dionice igralo se koš za koš, a potom je Vladan Kaluđerović postigao šest vezanih poena za vođstvo (56:48) u 38. minutu. Sigurnom igrom Ognjen Čarapić i saigrači do kraja meča sačuvali su prednost i došli do pobjede protiv domaćina turnira.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Ognjen Čarapić sa 25 poena, dok su Nikola Vuković i Vladan Kaluđerović postigli po 14. Miloš Divac i Stefan Kljajić su imali po 11 skokova. Protivnik u meču za peto mjestu u subotu će biti Slovenija, koja je savladala Poljsku 82:62. Duel je na programu u subotu u 15.30 sati po lokalnom, odnosno sat ranije po našem vremenu.

Portal Analitika