Društvo

Izabrano idejno rješenje procesa pristupanja Crne Gore NATO-u

0702natologook
Ž
iri koji je imenovao Generalni sekretarijat Vlade, izabrao je kao najbolje idejno rješenje vizuelnog identiteta procesa pristupanja Crne Gore NATO rad autora Darka Mijuškovića iz Podgorice, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za informisanje.

Izabrano idejno rješenje procesa pristupanja Crne Gore NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

- Takva odluka uslijedila je nakon što su, osim kriterijuma za izbor, ocijenjeni povezanost rješenja s temom konkursa, grafički kvalitet, originalnost i mogućnost primjene. Žiri je nakon stručne, ocjene svakog pojedinačno dostavljenog rješenja i utvrđivanja tehničke ispravnosti, odabrao grafički konvecionalnije rješenje koje korespondira sa postojećim logotipom NATO-a, tipografski je čitljivo i daje jasnu poruku kroz ukršteni akronim MNE-NATO - navedeno je u saopštenju.

Odlukom generalnog sekretara Vlade Crne Gore 30. decembra 2013. godine raspisan je konkurs za najbolje idejno rješenje vizuelnog identiteta procesa pristupanja Crne Gore NATO-u, dok je Rješenjem generalnog sekretara Vlade Crne Gore od 20. januara 2014. godine imenovan Žiri za izbor najboljeg idejnog rješenja vizuelnog identiteta procesa pristupanja Crne Gore NATO, sa zadatkom da izabere najbolje idejno rješenje u roku od 14 dana, od dana završetka konkursa.

Portal Analitika