Politika

Kojičić u programu holandske vlade za unaprijeđenje vladavine prava

0702jovankojicicok
U
cilju podrške naporima Vlade Crne Gore da ojača kapacitete u oblasti vladavine prava, savjetnik predsjednika Vlade za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije dr Jovan Kojičić pozvan je da učestvuje u MATRA programu obuke ‘Dostupnost pravde’ (Access to Justice), koji će biti održan od 9-19. marta 2014. godine u Hagu, najavljeno je iz Vladinog biroa za informisanje.

Kojičić u programu holandske vlade za unaprijeđenje vladavine prava
Portal AnalitikaIzvor

Cilj programa je unapređenje institucionalne izgradnje kapaciteta u oblasti vladavine prava u sedam zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Srbija, i Turska) putem povezivanja regionalnih savjetnika za razvoj politika, predstavnika pravosuđa, kao i drugih državnih službenika sa ekspertima, kao i putem pružanja podrške za modernizaciju pravosudnih sistema u njihovim zemljama. Program je inspirisan holandskim iskustvom strogog ali pravednog pravosudnog sistema, a u sklopu programa će biti razvijana saradnja među učesnicima u pravcu jačanja ekspertize na lokalnom nivou u relevantnim oblastima, a ujedno će učesnicima biti omogućeno da razviju kapacitete za pružanje obuke novim ekspertima u regionu.

-Ove aktivnosti predstavljaju odličnu priliku za Crnu Goru da produbi kontakte sa susjednim zemljama i učešće savjetnika Kojičića će biti vrlo značajno za unapređenje regionalne saradnje u ovoj oblasti- ističe se u saopštenju.

Portal Analitika