Abiznis

Počeo Ekonomski samit zemalja Balkana

0702samit
U
Turskoj, u Bursi, danas je počeo Ekonomski samit zemalja Balkana, nizom bilateralnih sastanaka privrednika. Na panelu posvećenom trenutnoj investicionoj klimi u zemljama Balkana, predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković, predstavio je mogućnosti za investiranje i investicione potencijale naše zemlje.

Počeo Ekonomski samit zemalja Balkana
Portal AnalitikaIzvor

- Crnoj Gori su potrebne investicije koje će da odgovore na sve izazove za postizanje i održanje kontinuiranog ekonomskog rasta. Prema realnim najavama u ovoj godini Crna Gora bi trebalo da zabilježi rast ekonomije od 3,5%, a očekuje se priliv stranih investicija u iznosu od 600 miliona eura – rekao je Mijušković.

Skupu prisustvuju predstavnici 250 kompanija iz Crne Gore, Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunije, Srbije i Grčke.

Organizator samita je Udruženje rumelijskih industrijalaca i biznismena (Rumelisiad).

Posjeta predstavnika iz Crne Gore realizovana je u saradnji organizacije Rumelisiad i Ambasade Republike Turske, Kancelarije za trgovinske odnose Republike Turske u Crnoj Gori, a uz podršku Privredne komore Crne Gore.

Portal Analitika