Društvo

Bogdanović sa predstavnicima Komiteta regiona EU

0702cttt
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se u Komitetu regiona Evropske unije sa visokom predstavnicom tog tijela dr Silke Tonshoff.

Bogdanović sa predstavnicima Komiteta regiona EU
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji Ivan Leković, najviše riječi bilo je o mogućnostima kandidovanja projekata Prijestonice Cetinje za finansiranje iz fondova Evropske unije.

Gradonačelnik Bogdanović iskazao je namjeru Prijestonice Cetinje da, uz projekte koje kandiduje posredstvom predpristupne podrške IPA, aplicira sa projektima i za finansiranje iz drugih dostupnih fondova EU. Razlog tome, kako je kazao gradonačelnik Bogdanović, leži u činjenici da je Prijestonica Cetinje, kao lokalna zajednica koja je fondove EU prepoznala kao veliku šansu, već pripremila niz projekata.

U Komitetu regiona iskazali su zadovoljstvo posjetom naše delegacije, pri čemu su se detaljnije upoznali sa tekućim infrastrukturnim i razvojnim projektima na Cetinju. Oni su naglasili kako lokalne zajednice, uz IPA program, mogu koristiti i brojne druge fondove, poput “Europe for Citizen”, “EASY”, “Rasmus” i drugih.

Tokom razgovora, dr Silke Tonshoff predložila je da u narednom periodu bude upriličen susret sa predstavnicima institucija i organizacija koje imaju dostupne fondove za Crnu Goru, na kojem će biti predstavljeni projekti Prijestonice Cetinje. Taj prijedlog je prihvaćen, te će susret, shodno sadašnjem planu, biti organizovan već narednog mjeseca.

Portal Analitika