Politika

SNP-DF: Radovi u Beranama predstavljaju zluopotrebu državnih resursa u partijske svrhe

berane
I
z izbornog štaba SNP-a i DF-a od predsjednika opštine Vuke Golubovića, zatražili su da javno saopšti koliko je u poslednje vrijeme izdvojeno novaca iz opštinske kase za finasiranje pojedinih radova, obuhvaćenih predizbornom kampanjom DPS-a. Oni su ustvrdili da navedeni radovi predstavljaju klasičnu zloupotrebu društvenih resursa u partijske svrhe i grubo kršenje odredbi iz Strateškog i Višegodišnjeg investicionog plana.

SNP-DF: Radovi u Beranama predstavljaju zluopotrebu državnih resursa u partijske svrhe
Portal AnalitikaIzvor

- Umjesto realizacije krupnih kapitalnih projekatra čelnici lokalne vlasti ovih dana, u sred zime, probijaju i nasipaju sporedne puteve i sokake do svojih partijskih aktivista, postavljaju klupe pored Lima i što šta drugo što izaziva podsmijeh građana. Pri tom se nemilice troše sredstva koja se obezbjeđuju zahvaljujući izdvajanjima svih poreskih obveznika. Svakom građaninu koji je položio makar jedan ispit na pravnom fakultetu, a kamoli Vuki Goluboviću, koji se hvali da je postao doktor nauka, jasno je da navedene aktivnosti predstavljaju grubo kršenje zakona i da će neko zbog toga morati da snosi sankcije - naglasili su iz izbornog štaba SNP-a i DF-a.

Oni su pozvali Vuku Golubovića da umjesto što se bavi analizom opozicionih stranaka građanima saopšti zašto ne izmiruje zarade zaposlenima u Opštini Berane po 5-6 mjeseci i zašto više godina nijesu plaćene obaveze prema državi u vidu poreza i doprinosa na zarade. Od Golubovića su zatražili da kaže kako je došao do pozamašnog bogatstva i da prozbori koju riječ više o nepotizmu u lokalnoj upravi.

- Neka Vuka otvoreno kaže da li DPS u Beranama ima boljeg kadara od njegovog brata Milana, koji obavlja poslove direktora Agencije za investicije i razvoj Berana i da taj čovjek možda nije u konfliktu interesa. Neka objasni kako je mogao da imenuje Marijanu Dakić za direktora Centra za djecu sa posebnim potrebama, ako se zna da je ona prije nešto više od godinu dana ostala bez posla u Centru za kulturu i da je tom prilikom podigla pripadajuću otpremninu kao tehnološki višak. Od prvog čovjeka opštine zahtijevamo da kaže da li je jedan od osnivača i dioničara preduzeća „Energomonte“ iz Podgorica, koje je registrovano za proizvodnju električne energije na bazi reciklaže otpadnih materijala. Neka objasni da li to ima neke veze sa njegovom upornošću da na Vasovim vodama sagradi deponiju za nekoliko opština, s obzirom da taj posao navedenom preduzeću mođe da donese značajne prihode - istakli su iz izbornog štaba SNP-a i DF-a.

Zpitali su Golubovića kako su dijeljeni kadrovski stanovi u Beranama i ko je sve na teret Opštine potpisivao naloge za točenje goriva.

- Tražimo da Golubović navede ko je sve i po kom osnovu poslednjih godina dobio opštinske stanove. Neka objasni kako je jedan od tih stanova kompezovan sa troškove koje su čelnici lokalne uprave i članovi njihovih užih i širih familija, napravili čašćavajući se jelom i pićem u jednom beranskom restoranu. Očekujemo odgovor na pitanje ko je sve stavljao potpise na račune za gorivo i troškove reprezentacije. Zahtijevimo da predsjednik opštine upozna javnost ko je bio izvođač radova na izgradnji njegove kuće u mjestu zvanom "Miolje polje", kao i to gdje je nabavljao materijal i po kojoj cijeni. Zanimljivo bi bilo da saopšti ko je nosilac poslova oko sprovođenja zaštite od štetnog dejstva voda. Da da li su to kao u ostalim opštinama u Crnoj Gori JP Vodovod i kanalizacija i JP Komunalno ili je to privatna firma njegovog kuma Stojana Šćekića - zapitali su se iz Izbornog štaba, dodajući da će Golubović odgovore na postavljena pitanja morati da da i pred nadležnim pravosudnim i drugim organima.

 

Portal Analitika