Fudbal

Kasiljas začarao mrežu

Kasiljass2
I
ako legenda Reala Iker Kasiljas, nije prvi izbor Karla Anćelotija, italijanski trener mu daje šansu da brani u Kupu Kralja i Ligi šampiona. Kako je iskusni čuvar mreže koristi, najbolje govore fakti.

Kasiljas začarao mrežu
Portal AnalitikaIzvor

Iker Kasiljas je posljednji put primio gol 27. novembra prošle godine, kada ga je savaldao fudbaler Galatasaraja Umit Bulut u okviru grupne faze Lige šampiona na 'Santjago Bernabeu'. Njegova mreža je od tog trenutka netaknuta, što u prevodu znači da nije savladan 772 minuta.

Španski mediji mahom hvale sinoćni nastup Kasiljasa protiv Atletko Madrida (3:0) u prvom polufinalnom meču Kupa kralja uz dodatak da velike zasluge za to što njegova serija nesavladivosti još uvijek traje pripadaju i Luki Modriću, koji je spriječio jedan siguran gol 'Jorgandžija pri rezultatu 2:0.

Kasiljas nije primio gol na sedam vezanih mečeva u Kupu kralja, ostavo je nesavladan u dvomečima protiv Olimpika Ćative, Espanjola i Osasune, plus pomenut sinoćni duel sa Atletikom.

Kraljevskom klubu je cilj da ove sezone osvoji sve što se osvojiti može, samim tim i Kup kralja (jednom nogom je u finalu), a kapiten 'Crvene furije' ima jedinstvenu priliku da ostane nesavladan tokom čitavog takmičenja.

Portal Analitika