Abiznis

Ivanović: Mućak ne može biti jaje (VIDEO)

petar_ivanovic
U
14 crnogorskih firmi koje se bave poljoprivredom zaposleno je preko 2.500 ljudi, kazao je ministar poljoprivrede Petar Ivanović.

Ivanović: Mućak ne može biti jaje (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

On je dematovao pisanje "Vijesti" da je broj zaposlenih u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu u prošloj godini smanjen za 113. Vijesti su objavile podatke MONSTAT-a koji pokazuju da je u decembru 2012. u ovim sektorima, radilo je 2.605 zaposlenih, a u decembru prošle godine brojka je smanjena na 2.492.

Vijesti su podsjetile da je ministar poljoprivrede Petar Ivanović u decembru prošle godine, tvrdio da je broj zaposlenih u poljoprivredi za godinu, od kada je preuzeo resor, povećan za 1.080 radnika.

"Osnovna teza je da ministar poljoprivrede ne govori istinu. Ponovimo to 100 puta i pustimo ministra da to demantuje. Ministar će uraditi ono što će uraditi svi normalni ljudi“, poručio je Ivanović prosipajući perje.

On je optužio dnevni list "Vijesti" da podmeće neistinu. "U nekom drugom svijetu to se zove kukavičije jaje, ali mućak nikad ne može biti jaje. Mućak će uvijek ostati mućak", kazao je Ivanović.

Ministar kaže da samo u dvije crnogorske firme radi 1.250 ljudi. Kaže da je danas dobio dopise od više firmi koji pokazuju da je taj broj znatno veći.

"Nije trebalo uložiti mnogo napora da se dođe samo do 14 firmi koje zapošljavaju ovaj broj koji su objavile DN Vijesti", kazao je Ivanović.

Pored stalno zaposlenih u tih 14 firmi je, kako navodi Ivanović, i dodatno zaposlenih 1.769.

"U samo tih 14 firmi je zaposleno 2.500 ljudi", kazao je Ivanović.

"Ovakvi tekstovi podmetanja meni ne mogu učiniti ništa, ali su time dovoljno rekli o sebi i onim koji u ovoj zemlji rade", poručio je Ivanović. (Portal RTCG)

 

 

 

Portal Analitika