Abiznis

VUKiĆEVIĆ: Ove godine ukupno zaduženje do 358 miliona eura

vukcevicslajd
V
lada je danas usvojila i Odluku o zaduživanju i davanju garancija za ovu godinu, kojom je predviđeno da se u ovoj godini država za kapitalne projekte može zadužiti u iznosi od 118 miliona, a za finansiranje budžeta do 240 miliona eura.“Budžetom, a sada i Odlukom, se precizira da se Vlada može zadužiti tokom ove godine za kapitalne i razvojne projekte u iznosu od 118 miliona eura”, rekao je generalni direktor Direktorata za budžet Ministarstva finansija, Nikola Vukićević.

VUKiĆEVIĆ: Ove godine ukupno zaduženje do 358 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Kod Banke za razvoj Savjeta Evrope se može zadužiti deset miliona EUR, Evropske investicione banke (EIB) 20 miliona eura, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 20 miliona eura i Svjetske banke (SB) 68 miliona eura.

“Što se tiče takozvanog budžetskog finansiranja predviđeno je da se Vlada može zadužiti do iznosa od 240 miliona eura i taj iznos će se koristiti za pokrivanje redovne budžetske potrošnje, gdje je takođe uključeno i refinansiranje postojećeg duga odnosno otplata duga i obaveze iz prethodnog perioda”, objasnio je Vukićević.

Odlukom je precizirano da se Vlada može zadužiti kod kineske Exim banke do iznosa od 800 miliona eura za potrebe finansiranja gradnje prioritetne dionice autoputa Bar-Boljari.

"Vlada može izdati garancije do iznosa od 25 miliona eura za projekat kabla koji će povezivati Tivat i Pljevlja, a predviđeno je i preuzimanje dugova od 6,1 milion eura", kazao je Vukićević.

Vlada je usvojila i Predlog izmjena i dopuna zakona o turizmu kojim se uvode novi pojmovni izrazi koji se odnose na turističku infrastrukturu u skladu sa terminima koji se koriste u turističkoj terminologiji.

Tim aktom napravljene su izmjene u pravcu preciziranja izraza koji se odnose na utvrđivanje pojma rizorta kao i na utvrđivanje turističkog naselja kao vrste ugostiteljskog objekta. (Mina-business)

 

 

 

Portal Analitika