Politika

Crna Gora ne gubi dio suvereniteta ulaskom u NATO

0602vucinovicpericok
M
inistarka bez portfelja Marija Vučinović sastala se juče sa ambasodorkom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivanom  Perić,  sa kojom je razgovarala o mogućnostima korišćenja iskustva  Hrvatske  u toku pristupanja NATO alijansi, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za informisanje.

Crna Gora ne gubi dio suvereniteta ulaskom u NATO
Portal AnalitikaIzvor

-Ministarka Vučinović je informisala ambasadorku Perić o toku  kampanje  koja  će  se sprovoditi  u cilju povećanja podrške  građana članstvu Crne Gore u NATO i naglasila da će biti uložen maksimalan napor kako bi Crna Gora što skorije dobila poziv za članstvo. Perić je  pozdravila aktivnosti  koje  Crna Gora  sprovodi  u cilju približavanja NATO standardima i usaglašavanja sa  zakonodavstvom  EU, istakavši  kako bi ulazak Crne Gore u NATO alijansu predstavljao  prvu stepenicu  ka punopravnom članstvu u EU. Takođe je navela da  su  danas, pet godina nakon što je Hrvatska postala članicom NATO-a, tri četvrtine građana veoma zadovoljni  činjenicom da je Hrvatska član NATO saveza koji im garantuje bezbjednost i sigurnost- ističe se u saopštenju.

Sagovornice su zaključile da je neophodno građanima približiti sve benefite koje članstvo u NATO alijansi donosi, sa posebnim osvrtom na činjenicu da punopravnim članstvom Crna Gora ne gubi dio svog suvereniteta, s obzirom da se  alijansi sve odluke donese konsenzusom.

 

Portal Analitika