Region

Izgorio arhiv bankarskog sektora Argentine, poginulo sedam osoba

0602argentina
U
skladištu državnog arhiva Argentine u Buenos Airesu juče je izbio požar prilikom čega je smrtno stradalo sedam, a povrijeđeno devet ljudi.

Izgorio arhiv bankarskog sektora Argentine, poginulo sedam osoba
Portal AnalitikaIzvor

S ciljem gašenja požara, na mesto događaja je izašlo deset vatrogasnih ekipa koje su tek nakon nekoliko sati i uz veliki napor uspjeli ugasiti požar. Ministar za bezbjednost Argentine Serhio Berni izjavio da je tokom požara ispod urušenog zida poginulo sedam ljudi od kojih je pet pripadnika vatrogasne službe i dva civila. Direktor civilne zaštite Alberto Crescienci izjavio je da je ispod urušenih zidova skladišta izvučeno devet osoba sa povredama zadobijenim od vatre i dima.

Ministar za bezbjednost savezne države Buenos Aires Guilermo Montenegro izjavio je da je u požaru izgorio arhiv bankarskog sektora Argentine.

Skladištem arhiva u kojem je izbio požar upravlja američka firma "Iron Mountain" sa sjedištem u Bostonu. Iz ove kompanije saopštili su da je požar izbio u prostorijama gdje su čuvani važni dokumenti i gdje je poduzeto niz mjera protiv izbijanja požara.

Izvor i foto: klix.ba

Portal Analitika