Region

Tuzla: Neredi stavljeni pod kontrolu

52tu
I
spred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona  večeras se nalazi 30-tak građana i neredi su stavljeni pod kontrolu pošto su protest organizovali radnici pogođeni lošim privatizacijama firmi, nezaposlena omladina i članovi boračkih udruženja tokom kojih je bilo povrijeđenih i uhapšenih, potvrdio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova TK Izudin Šarić.

Tuzla: Neredi stavljeni pod kontrolu
Portal AnalitikaIzvor

“Danas su, u neredima, povrijeđene 23 osobe, od kojih je bilo 17 policajaca i šest građana “ kazao je Šarić i dodao da je oštećeno 11 službenih vozila i uhapšeno 27 osoba protiv kojih će biti preduzete odgovarajuće mjere, javila je Fena.

Šarić je naveo da, za sjutra, nisu najavljeni bilo kakvi  protesti i da će policija sankcionisati sve koji budu remetili javni red i mir.

Protesti nezadovoljnih radnika i građana počeli su jutros ispred Kantonalnog suda i Tužilaštva, a nastavljeni ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Demonstranti su koristili kamenje i jaja da pokažu svoje nezadovoljstvo.

U ranijim izvještajima se navodi da su demonstranti, u jednom trenutku, pokušali da upadnu u vladu, a zatim su zgradu zasuli kamenicama i došlo je do intervencije policije.

Učesnici protesta su tražili sastanak sa predsjednikom kantonalne Vlade Seadom Čauševićem koji je to najpre odbio, a zatim prihvatio dijalog, ali nije postignuta saglasnost o broju članova delegacije koja je trebala da vodi razgovor u Vladu.

Veliki broj pripadnika policije i dalje obezbjeđuje zgradu Vlade TK, pošto su ranije danas angažovana dva tima specijalne policije i redovni policajci Policijske uprave Tuzla.

(cdm)

Portal Analitika