Društvo

Nađ pohvalio posvećenost Crne Gore na integracijskom putu

52ndj
R
umunski amabasador, Ferdinand Nađ, pohvalio je Crnu Goru i njenu posvećenost za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, navodeći da će Rumunija nastaviti da pruža svu dalju podršku integracionim naporima.

Nađ pohvalio posvećenost Crne Gore na integracijskom putu
Portal AnalitikaIzvor

Nađ je danas razgovarao sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem.

„Predlozi konkretnih oblika saradnje u oblasti jačanja vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, ali i reforme izvršenja kaznenog sistema, na osnovu Protokola o saradnji između ministarstva pravde Crne Gore i Rumunije, biće ubrzo razmijenjeni između nadležnih institucija dvije države“, saopšteno je iz Vlade.

Marković je, kako se dodaje, upoznao Nađa sa ključnim programskim prioritetima Vlade i Ministarstva pravde u ovoj godini, i rezimirao ostvareno iz prethodnog perioda u oblasti jačanja odgovornosti, pouzdanosti i efikasnosti pravosuđa, vladavine prava, pravne sigurnosti, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Marković se osvrnuo i na mjere iz akcionih planova za poglavlja 23 i 24, za koje je rekao da predstavljaju sveobuhvatnu petogodišnju mapu puta kad je riječ o reformama u pomenutim oblastima.

„Budući da okvir koji nude EU i NATO smatra optimalnim okvirom za napredak obije države, Nađ je pohvalio Crnu Goru i njenu posvećenost kad je riječ o članstvu u ovim savezima, istakavši da će Rumunija nastaviti da pruža Crnoj Gori, kao prijateljskoj i partnerskoj državi, svu podršku njenim integracionim naporima“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika