Region

Novi Sad: 400 puta bezuspješno zvala Dom zdravlja

1127945-27
N
ovosađanka Branka B.  juče je tačno 400 puta pozvala kol centar Doma zdravlja „Novi Sad“, a ni nakon tri sata i 18 minuta nije uspjela da dobije vezu niti da zakaže pregled.

Novi Sad: 400 puta bezuspješno zvala Dom zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

Ona tvrdi da je vjerno bilježila u svesku svaki poziv, udarajući recke.

“Bila sam na pregledu kod interniste i kada sam završila, otišla sam do šaltera da bih zakazala i kontrolu. Tamo su mi rekli da pregled jedino mogu da zakažem preko kol centra, pa sam otišla kući da zovem”, ispričala je Branka jednom srpskom mediju.

Prema njenim riječima, bila je spremna na to da neće odmah dobiti telefonsku vezu, jer je slično iskustvo imala i njena majka prije nekoliko mjeseci. Stoga je odlučila da lupa recke za svaki poziv.

“Počela sam da zovem u 11, a sve je trajalo do 14.18 sati. Pisala sam recku za svaki poziv. Kada sam, konačno, odustala, prebrojala sam recke i ustanovila da ih ima ukupno 400”, rekla je Branka, dodajući da će kada ode u Dom zdravlja, ljekare obavestiti „kako je juče prošla“. Odgovor od druge strane nije dobijen, tako da su mediji ostali uskraćeni za izjavu iz Doma zdravlja.

Mediji u Srbiji navode da ovo nije jedini slučaj i da su se u ovakvoj situaciji našli brojni Novosađani.

Podsjećanja radi,  2012. godine u kol centru zabiljležen je kolaps zbog tada drastičnog smanjenja broja zaposlenih operatera, pa je tada čak reagovao i “Telekom” i tražio hitan sastanak sa upravom Doma zdravlja. Operateri nisu stizali da odgovore na oko 2.000 poziva u jednoj sekundi, a pacijenti su onda zvali informacije nakon čega se blokira i broj 988. U Domu zdravlja je tada objašnjeno da su u saradnji sa “Telekomom” otklonili taj problem. Od tada se poruka da se bira nepostojeći broj više nije pojavljivala, nego se signalizira zauzeće ukoliko je mreža preopterećena. Tada je omogućeno da u istom trenutku 90 ljudi bude na čekanju.

(cdm)

 

Portal Analitika