Region

Boris Tadić na čelu građanskog bloka

tadic0502
U
Novom Sadu je formiran blok koji će na izborima u Srbiji predvoditi Boris Tadić, a koji čine čine Nova demokratska stranka, LSV, ZZS, Ugljaninov blok, DZVM i Zeleni.

Boris Tadić na čelu građanskog bloka
Portal AnalitikaIzvor

- Postignut je opšti konsenzus o ekonomskom programu Srbije, evrointegracijama, Briselskom sporazumu i o ekonomskom oporavku Srbije. Ostalo je još samo da se Bošnjačka lista naknadno o ovome izjasni - rekao je Bojan Kostreš, zamjenik predsjednika LSV nakon stastanka.

On je izrazio uvjerenje da će do kraja nedelje biti dogovoreni svi detalji o zajedničkoj listi i stremljenjima. Takođe je rekao da, što se njega tiče, ne vidi nijedan razlog da listu građanskog bloka ne predvodi Boris Tadić, ali je dodao da o tome LSV mora da dobije saglasnost Glavnog odbora.

Na sastanak je pozvana i Liberalno demokratska partija, ali je zamjenik predjsednika LSV Bojan Kostreš na početku rekao da su ga iz LDP-a obavjestili da neće prisustvovati sastanku.

Sastanku su pored Kostreša, prisustvovali su i Slobodan Homen ispred Nove demokratske stranke, koju formira Boris Tadić, i Srđan Srećković u ime Zajedno za Srbiju.

Prisustvovali su i predstavnici tzv. Bošnjačkog bloka, Hrvatske nezavisne liste, Zelene ekološke stranke - PO Vojvodina Zeleni, Zeleni Srbije, Zajedno za Vojvodinu, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Slovačke stranke.

Portal Analitika