Politika

LAKOČEVIĆ: Nije dobro što kasnimo u implementaciji akcionih planova

2308brankalakocevicok
P
omoćnica ministra pravde za sektor pravosuđa i šefica Radne grupe za poglavlje 23 Branka Lakočević kazal je u izjavi za Antenu M da postoji dio mjera iz Akcionog plana nije realizovan ali da to nije veliki broj.

LAKOČEVIĆ: Nije dobro što kasnimo u implementaciji akcionih planova
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije Dirk Lange kazao je da je Evropska Komisija primijetila kašnjenje u implementaciji akcionih planova za poglavlja 23 i 24. Lange međutim nije o tome želio konkretno da govori.

- Kada je posrijedi realizacija mjera iz Akcionog plana za poglavlje 23 mogu da kažem da ima jedan dio mjera koje nijesu realizovane. Ipak nije posrijedi neki veliki broj mjera, od 245 prispjelih 33 nijesu realizovane, ostale su ili potpuno realizovane, ili se realizuju u kontinuitetu ,a imamo i jedan dio koji je djelimično realizovan – rekla je Lakočević za Antenu M.

Iako nema mnogo kašnjenja Lakočević ipak ocjenjuje:

- Nije dobro što kasnimo, ali ono što se od nas traži je da damo objašnjenje zašto kasnimo. Nikada ne možete sve stvari predvijeti, prosto ponekad može doći do određenih kašnjenja,ali bitno je da imamo jasan odgovor i objašnjenje zašto kasnimo u realizaciji određenih mjera – rekla je Lakočević.

Portal Analitika