Košarka

Budućnost čeka Celje, Kovač: Pokušaćemo da iznenadimo

Milos_kovac
C
elje ima tradiciju, izvanredan roster i apsolutni je favorit u duelu sa Budućnost Volkanom, ali će podgorički tim sve uraditi da i u meču bez rezultatskog imperativa da sve od sebe i pokuša da iznenadi protivnika, kazao je trener Miloš Kovač.

Budućnost čeka Celje, Kovač: Pokušaćemo da iznenadimo
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Volkano i Celje odigraće sjutra u Podgorici utakmicu desetog kola B grupe Međunarpdne ženske regionalne lige.

Kovač je kazao da je ekipa Celja, uz Radivoja Koraća, i uoči prvenstva važila za glavnog kandidata za finalni turnir.

“Celje važi za apsolutnog favorita, ima ogromnu tradiciju i izvanredan roster, što je pokazao i rezultatima ove sezone. U prvom međusobnom duelu imali smo šansu da ih dobijemo, ali je sreća bila na njihovoj strani. Utakmica nema imperativ, ni njima jer su obezbijedili prvo mjesto, a ni nama jer smo osigurali četvrtfinale”, rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je istakao da Celje krasi ogromno iskustvo igračica sa strane, prije svih plejmejkera Britni Džejms.

“Dolaskom Španjolke sa slovenačkim pasošem Helen Boade rasterećena je i može mnogo više da koristi svoje mogućnosti. Ukoliko je zaustavimo možemo se nadati nekom adekvatnom rezultatu”, rekao je Kovač.

On je najavio da će protiv Celja šansu dobiti i igračicama koje su imale manju minutažu.

Prema njegovim riječima, ne mijena puno stvari da li će Budućnost biti treća ili četvrta i hoće li u četvrtfinalu igrati protiv Partizana, Medveščaka ili Triglava.

“Idemo na četvrtfinalni megdan u kojem će rival imati prednost domaćeg terena u eventualnom odlučujućem, trećem meču. Pokazali smo do sada da kvalitetno igramo u gostima, ne plašimo se bilo ko da nam bude protivnik. Možemo da se suprostavimo svima na pravi način i da probamo da napravimo još jedan iskorak", rekao je Kovač.

Kapiten Ivana Mugoša kazala je da je Budućnost sa tri uzastopne pobjede protiv Čelika,Crvene zvezde i Plej-ofa napravila veliki uspjeh i obezbijedila četvrtfinale.

“Bez obzira na ime protivnika, je li favorit ili ne, mi ćemo ići na pobjedu iako predstojeći duel nije od rezultatskog značaja. Daćemo svoj maksimum i potrudićemo se da nam to bude priprema za ono što nas očekuje u nastavku takmičenja”, rekla je Muguša.

Direktor Zoran Vujičić kazao je da su u klubu više nego zadovoljni rezultatima tima ove sezone.

“Plasmanom u četvrtfinale, kolo prije kraja takmičenja, napravili smo veliki uspjeh, više nego što smo i očekivali. Postignuti uspjesi neće nas zadovoljiti, pokušaćemo da i u četvrtfinalnim utakmicama damo sve od sebe. U tom cilju angažovali smo Bojanu Vulić i pokušaćemo da pojačamo igru pod košem i budemo ravnopravan takmac”, rekao je Vujičić.

Celje je lider grupe sa sedam pobjeda i ima dvije više od Budućnosti. Slovenački tim prvi međusobni duel dobio je 81:79. Podgorički tim pobjedom bi obezbijedio treće mjesto, dok bi u slučaju poraza i trijumfa Crvene zvezde ligaško takmičenje završio na četvrtom mjestu.

Četvrtfinalni dueli na programu su 13, 20. i 27. februara, dok je finalni turnir na program 8. i 9. marta. Utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati, a u laz u dvoranu je Slobodan. (MINA)

Portal Analitika