Politika

RADULOVIĆ: Đukanović ima pakleni plan trošenja poslednjih resursa

2201branko
J
učerašnji medijski nastup premijera Đukanovića pokušaj velike obmane i u osnovi promocija paklenog plana trošenja poslednjih crnogorskih ekonomskih resursa i mogućnosti u cilju svog kratkoročnog opstanka i traženja saučesnika u njemu, saopštio je član Predsjedništva DF i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović.

RADULOVIĆ: Đukanović ima pakleni plan trošenja poslednjih resursa
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je kazao da je gradnja dijela autoputa Bar - Boljare “na ovakav način i za ovoliko novca" suluda.

- Najavljena ekonomska politika u ovoj i sljedećih nekoliko godina i konkretna rješenja koja se nude za pojedine sektore ili privredne subjekte su samo nastavak rasprodaje i retrogradne i kriminogene ekonomske politike koju je Đukanović sprovodio svih ovih dvadeset godina i koja će trošenjem poslednjih mogućnosti i resursa proizvesti trajno dužničko ropstvo,  siromaštvo i kolonijalni društveni proizvod. Đukanović, da bi kratkoročno odložio neminovni ekonomski slom, pokušava „plitkim“ investicijama i rasprodajom preostalih resursa da proizvede vještački veću tražnju, poveća poreski zahvat i dođe do određenih finansijskih sredstava i tako  servisira prispjele obaveze, bilo da je u pitanju dug ili budžetski korisnici – navodi se u saopštenju koje je Radulović dostavio Portalu Analitika.

Radulović se pita što će biti za nekoliko godina kada ovakve investicije samo protutnje Crnom Gorom, kada nestane tražnja, kada prestane potreba i za fizičkim radnicima, kada dođu na naplatu stari i novi krediti i  kada ne ostane više ništa na prodaju.

- Biće to kraj Crne Gore. Dakle, graditi sada, u ovakvoj situaciji, na ovakav način i za ovoliko novca dio autoputa Bar - Boljare je suludo. Pare od prodaje Telekoma, Žderić i mnogi žderići, TNT mreža i EU fondovi, obmane Mrkonjića i Lompara, zagrljaji Đukanovića, Kosorke i Cvetkovića na Smokovcu, su samo neke od obmana, gluposti i farsi ove vlasti oko posla stoljeća. Zahvaljujući njima danas  ne znamo ni trasu autoputa,  a da ne govorimo o komparativnim istraživanjima i analizama koje bi pokazale šta je korisnije za Crnu Goru kada je u pitanju izgradnja neophodne saobraćajne infrastrukture, kako koristiti EU fondove, kako da što više novca ostane u Crnoj Gori ili hitno formirati Crnogorski konzorcijum niskogradnje i Razvojne banke. Bez svega ovoga, krijući podatke koji govore da je ovakva gradnja suluda, Đukanović sa SDP ministrima parafira ugovor, zadužuje nas za novih 800 miliona eura i počinje da gradi slijepi krak koji  nikome neće  koristiti. A što smo mogli uraditi sa 800 miliona eura? Povezati svako selo u Crnoj Gori brzim saobraćajnicama, da najveći dio toga ostane u Crnoj Gori,  a graditi autoput kada za to bude vakat i kada to bude pametna investicija – naovdi potpredsjednik Skupštine.

RAdulović je govorio i o problemima Kombinata aluminijuma.

- Đukanoviću nikad dosta kada je u pitanju kriminal u i oko KAP-a. Sada je za svoje neregularne poslove našao marginalca iz Nikšića koji mu je samo pozajmio prezime. Gašenje KAP-a je namjerio da naplati novim povlasticama. No, poručujemo im da će sve doći na naplatu i provjeru – navodi Radulović.

On se pita da li iko može li iko, ko ima obraza da mu da legitimitet i omogući pogibiju Crne Gore?

- Posebna odgovornost je na SDP-u. Prilika za spasenje Crne Gore i razvlašćenje Đukanovića i održavanje  prijevremenih parlamentarnih izbora su lokalni izbori u 12 opština. Posebno podgorički. Sa punom odgovornošću saopštavam da DF u Podgorici ima više od 30 odsto.  SDP, ukoliko iskreno misli da spašavamo Crnu Goru, sa pravom opozicijom i civilnim sektorom trebalo bi da skupi razliku do 50 odsto. Pameti, rješenja i snage za borbu protiv Đukanovićeve Crne Gore i izgradnju prosperitetne  države, nama u DF - u  ne fali. Đukanovićevi komentari o angažovanosti i privilegijama opozicionih poslanika nijesu vrijedni pažnje, koliko zbog istinitosti toliko što dolaze od ličnosti koja je sa svojom najužom porodicom i prijateljima opustošila Crnu Goru i enormno se nelegalno obogatila – poručio je Radulović.

 

Portal Analitika