Svijet

Kako je preživio 13 mjeseci plutanja okeanom?!

0502Brodolomnik
N
ošen strujama više od godinu dana, Hose Ivan napokon je na kopnu! Brodolomnik je spas našao na koralnom ostrvu, 13.000 kilometara udaljenom od Meksika! Preživio je, nekim čudom, hraneći se kornjačama, pticama i ribom.

Kako je preživio 13 mjeseci plutanja okeanom?!
Portal AnalitikaIzvor


Vijest o ribaru koji je preživeo brodolom da bi poslije 13 mjeseci plutanja Tihim okeanom spas našao na ostrvu Ebonu, i dalje je udarna vijest svjetskih medija.



Pronašla su ga dvojica ribara, a riječ je o Meksikancu Hoseu, koji se sa drugom, napustivši Meksiko, zaputio ka Salvadoru, ali je motor na čamcu otkazao i oni su ostali nasred okeana bez zaliha vode i opreme za ribolov.



Poslije nekoliko mjeseci, Hoseov saputnik je preminuo, a on je nošen strujama, poslije više od godinu dana, spas našao na koralnom ostrvu, bezmalo 13.000 kilometara udaljenom od Meksika!



Preživio je hraneći se kornjačama, pticama i ribom. Dok nije ojačao o njemu su brinuli ostrvljani, a onda je prebačen u Majuro, glavni grad Maršalskih ostrva.



Za brodolomnika, koji se predstavio kao Hose Ivan, utvrđeno je da se zove Hose Salvador Albarengo. Ribar je koji najviše lovi ajkule. U Meksiku je, pre brodoloma živio 15 godina, a rođen je u Salvadoru.   



Pošto aerodrom na ostrvu Ebon nije u funkciji, Hose je opet morao u čamac da bi stigao do Majura.

tekst i foto: rts.rs

Portal Analitika