Politika

Gvozdenović na Molitvenom doručku u Vašingtonu

0402gvozdenovic
M
inistar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović boravi u Vašingtonu, povodom učešća na 62. Nacionalnom molitvenom doručku koji će se održati prekosjutra, 6. februara, a kome će prisustvovati i predsjednik Sjedinjenih Američkih država, Barak Obama.

Gvozdenović na Molitvenom doručku u Vašingtonu
Portal AnalitikaIzvor

U susret centralnom događaju ovog skupa, doručku kome će prisustvovati oko 3500 ljudi iz čitavog svijeta, Gvozdenović će imati niz susreta sa predstavnicima američkog Kongresa, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Večeras će se ministar susresti sa Tomom Koburnom, republikanskim senatorom iz Oklahome i Majkl F. Dojlom, predstavnikom Demokratske partije u Predstavničkom domu.

Takođe, ministar Gvozdenović će sjutra nastaviti bilateralne i druge susrete, između ostalih i sa Robertom Aderholtom, kongresmenom iz Alabame.

Nacionalni molitveni doručak je događaj koji se održava u Vašingtonu, svake godine, prvog četvrtka u februaru. Prisustvuje mu približno 3.500 gostiju, uključujući i međunarodne zvanice iz više od 130 zemalja.

Održava se u Internacionalnoj sali hotela “Hilton”. Sam događaj predstavlja skup različitih aktivnosti od kojih je najznačajniji doručak koji se održava četvrtkom ujutro, kojem prisustvuju dva specijalna gosta: Predsjednik SAD i jedan gost čiji identitet se ne otkriva prije početka doručka. Još od Dvajta Ajzenhauera, svaki predsjednik SAD je učestvovao na molitvenom doručku, uključujući i sadašnjeg predsjednika Baraka Obamu.

Portal Analitika