Politika

Berane: Šćekiću bliži DF od SNP-a

0402DPS
O
pštinski odbor Demokratske partije socijalista Berane smatra da je, kako kažu, predsjedniku Opštinskog odbora i poslaniku Socijalističke narodne partije Dragoslavu Šćekiću bliži Demokratski front, nego partija čiji je član. U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika ističu da će opozicija na lokalnim izborima u Beranama biti poražena.

Berane: Šćekiću bliži DF od SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

- Samokandidovanom nosiocu liste SNP-a u Beranama ne smeta što njegovi, i samo njegovi, koalicioni partneri iz DF konstantno „ gaze“ njegovu partiju. U strahu od lošeg izbornog rezultata, koji je vrlo izvjestan, Šćekić ne bira načine da dođe do formalizovanja koalicije sa DF-om, zato što će njegova odgovornost biti manja u zajedničkom porazu. Kako su skupa prošli u Mojkovcu, tako će biti i u Beranama, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a podsjećaju da su, kako tvrde, iz Demokratskog fronta politiku SNP nazvali „sramotnom, potkupljivom, kao i da su u toj partiji saučesnici pljačke, kratkog pamćenja i spremni za Spuž“ .

- Kada su u SNP predstavljali Demokratski front koristili su sljedeću terminologiju: šićar, štetan,neistinit, podmukao, kukavičluk, zlonamjeran... Po reakciji nosioca liste SNP-a izgleda da su mu bliži stavovi DF-a, jer se potrudio da opravda i istovremeno da se udvara Miodragu Lekiću, pravdajući ga da se najava samostalnog nastupa DF ne odnosi na njega, iako Glavni odbor njegove partije još nije razmatrao pitanje koalicionog nastupa u Beranama, ističe se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije tvrde da će na lokalnim izborima zajedno ili pojedično biti „poraženi“.

- Ni poslije toliko godina bavljenja politikom nijesu naučili da se povjerenje građana ne dobija izmišljenim pričama na račun Demokratske partije socijalista. Zbog toga će biti još dugo opozicija, zaključuje se saopštenju DPS-a.

Portal Analitika