Svijet

Kraljica Elizabeta nakon 30 godina u Vatikanu

0402elizabeta
K
raljica Elizabeta srešće se sa Papom Franjom tokom posjete Rimu u aprilu, što je njen prvi dolazak u Vatikan nakon više od 30 godina, prenose svjetske agencije.

Kraljica Elizabeta nakon 30 godina u Vatikanu
Portal AnalitikaIzvor

Kraljica (87 godina) će, u pratnji supruga, vojvode od Edinburga (92 godine), posjetiti 3. aprila Rim gdje će biti gosti italijanskog predsjednika Đorđa Napolitana, objavila je danas Bakingemska palata.

Elizabeta, koja se nalazi na čelu Crkve Engleske, dva puta je tokom svoje vladavine zvanično posjetila Vatikan - 1961. godine kada se srela sa Papom Džonom XXIII i 1980. godine kada je imala susret sa Papom Jovanom Pavlom ll.

Najnovije putovanje je najavljeno samo dan nakon što je Palata potvrdila da će kraljica otići u državnu posjetu Francuskoj radi obilježavanja 70 godina od iskrcavanja u Normandiji tokom Drugog svjetskog rata od 5. do 7. juna, prenio je Rojters.

Kraljica, koja je 2012. godine obilježila dijamanstki jubilej, 60 godina vladavine, prorijedila je posljednjih godina duga putovanja, prepuštajući veću ulogu svom najstarijem sinu, princu Čarlsu, nasljedniku prijestola.

Reuters

Portal Analitika