Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Kabinet: Vujanović nije izjavio Itar-tasu da bi trebalo dozvoliti pristajanje ruskom brodovima u Luci Bar

Kabinet: Vujanović nije izjavio Itar-tasu da bi trebalo dozvoliti pristajanje ruskom brodovima u Luci Bar

vujanovic

I
z kabineta predsjednika Crne Gore stigao je demanti na informaciju da je Filip Vujanović agenciji Itar-tas izjavio da bi trebalo dozvoliti pristajanje ruskim brodovima u Luci Bar.

Kabinet: Vujanović nije izjavio Itar-tasu da bi trebalo dozvoliti pristajanje ruskom brodovima u Luci Bar
Portal AnalitikaIzvor

„U povodu dezinformacije koja je objavljena na sajtu ITAR-TASS da je predsjednik Crne Gore u intervjuu ovoj agenciji saopštio da bi trebalo dozvoliti pristajanje ruskim brodovima u Luci Bar, Služba za odnose sa javnošću obavještava da u ovom intervjuu ovo pitanje uopšte nije postavljeno. Inače, u odnosu na ovo pitanje predsjednik Vujanović u cjelosti dijeli stav koji je saopšten od Vlade Crne Gore“, saopšteno je Portalu Analitika iz Vujanovićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je kabinet predsjednika Crne Gore o ovome obavijestio i Ambasadu Ruske Federacije u Podgorici.

Ruska agencija je navela da je Vujanović izjavio u intervjuu kako se Rusija i Crna Gora moraju dodatno fokusirati na spoljnu trgovinu, “jer je vrijednost bilateralne trgovine i dalje mala”, te da je dodao da bi “Crna Gora trebalo da dozvoli pristajanje ruskim brodovima u Luci Bar, kao i da razvije aktivniju saradnju u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom.“

Portal Analitika