Fudbal

Cetinje dobija fudbalski stadion

0402stadion
N
a Cetinju je danas upriličena prezentacija idejnog rješenja projekta fudbalskog stadiona „Sveti Petar Cetinjski“.

Cetinje dobija fudbalski stadion
Portal AnalitikaIzvor

Na prezentaciji, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, predstavnici gradske uprave, rukovodstva, bivših prvotimaca i simpatizera Fudbalskog kluba „Lovćen“, članovi Senata i Skupštine Prijestonice Cetinje, naglašeno je da će stadion imati dvije tribine, čiji će ukupni kapacitet iznositi 5.134 sjedišta.

Uz to, fudbalski stadion „Sveti Petar Cetinjski“ imaće i sve prateće sadržaje u skladu sa međunarodnim standardima, poput VIP i press sektora na zapadnoj, odnosno istočnoj tribini, tehničkih i prostorija za igrače, multifunkcionalnih dvorana, uz 5.500 kvadratnih metara komercijalnih sadržaja, koji će se, uz tribine, nalaziti i u objektima sa južne i sjeverne strane.

0402stadion1

Gradnja stadiona „Sveti Petar Cetinjski“, koji će se nalaziti na lokaciji postojećeg, počeće tokom tekuće godine i biće realizovana fazno. Sredstva za realizaciju projekta obezbijediće Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez Crne Gore.

Uslovi za gradnju fudbalskog stadiona „Sveti Petar Cetinjski“ postignuti su usvajanjem Detaljnog urbanističkog plana „Zona sporta“, nakon čega je započeta i izrada idejnog rješenja.

0402stadion2

Idejno rješenje projekta fudbalskog stadiona na Cetinju predstavlja donaciju studija "FAADU" - Podgorica i "AC" - Cetinje.

rtcg.me

Portal Analitika