Politika

GOŠOVIĆ: Vujanović bi mogao da raspiše lokalne izbore za 27. april

0402gosovic
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović mogao bi da zakaže izbore za posljednju nedjelju aprila, izjavio je potpredsjednik SNP-a Neven Gošović za Vijesti.

GOŠOVIĆ: Vujanović bi mogao da raspiše lokalne izbore za 27. april
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da bi razlog tome bio zakonski rok da se izbori održe najkasnije 15 dana prije isteka četvorogodišnjeg mandata lokalnog parlamenta, koji ističe 23. maja, ali dodaje da lokalne skupštine nisu konstituisane istovremeno.

- Realno bi bilo da Vujanović raspiše izbore posljednje nedjelje aprila. Pošto je 20. aprila Vaskrs, treba očekivati da se izbori raspišu za 27. april ili najkasnije za prvu nedjelju maja. Ipak, ne vjerujem da će se neko odlučiti da izbore zakaže poslije prvomajskih praznika, tako da je najrealniji termin posljednja nedjelja aprila - rekao je Gošović podgoričkom listu.

Potpredsjednik SNP-a je takođe rekao da Vujanović mora donijeti odluku o raspisivanju izbora najkasnije do kraja mjeseca, jer to mora biti 60 dana prije održavanja izbora.

- Očekujem da datum izbora odredi do 25. februara, dok bi krajnji rok za donošenje odluke o raspisivanju izbora bila prva nedjelja marta.

Podsjećamo, lokalni izbori treba da budu raspisani u 11 opština.

Portal Analitika