Svijet

Janukovič: Protesti su primjer ekstremizma i radikalizma

viktor
U
krajinski predsjednik Viktor Janukovič ocjenio je danas da su protesti u toj zemlji primjer ekstremizma i radikalizma, čime se, kako navodi AFP, jasno ogradio od opozicije kao organizatora antivladinih demonstracija.

Janukovič: Protesti su primjer ekstremizma i radikalizma
Portal AnalitikaIzvor

"Moramo da kažemo 'ne' ekstremizmu, radikalizmu i izazivanju mržnje u društvu, iza čega stoji borba za vlast", naveo Janukovič u pisanom saopštenju iz Predsjedništva u Kijevu, prenijela je agencija AFP.

"Vandalizam koji smo vidjeli u okupiranju državnih institucija i poziva koje smo čuli, podsjećaju na našu stariju istoriju. Ne želimo da se to ponovi", rekao je Janukovič.

Ukrajinski predsjednik, koji je bio na bolovanju četiri dana zbog respiratorne infekcije, prisustvovao je danas okruglom stolu na temu "Demokratski proces i opasnost od radikalizma u Ukrajini", kome su prisustvovali poslanici Evropske unije i SAD, ovlašćeni komesar za ljudska prava u toj zemlji i aktivisti antifašističih organizacija i aktivista za ljudska prava.

Cilj okupljanja je pozivanje suprostavljenih strana da prestanu sa konfrontacijom u Ukrajini, navodi se na zvaničnom sajtu ukrajinskog ministarstva rada.

Portal Analitika