Politika

Marković: Značajna ostvarenja medijskih sloboda

minin
V
lada Crne Gore oštro osuđuje sve napade na novinare saopštio je njen potpredsjenik Duško Marković, navodeći da je uvjeren da državni organi intenzivno rade na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca i nalogodavaca tih krivičnih djela.

Marković: Značajna ostvarenja medijskih sloboda
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarao sa ministrom za Evropu u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Dejvidom Lidingtonom.

- Ministar Lidington je pozdravio aktivnosti na planu jačanja vladavine prava i reforme pravosuđa koje sprovodi crnogorska Vlada, i izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u svim segmentima obuhvaćenim poglavljem 23 - kaže se u saopštenju.

Navodi se da se Marković zahvalio na podršci koju Vlada Velike Britanije i Sjeverne Irske kontinuirano pruža Crnoj Gori na njenom putu ka NATO i Evropskoj uniji (EU).

- Marković je informisao Lidingtona o ostvarenim rezultatima u oblasti reforme pravosuđa, preventivnog i represivnog djelovanja u borbi protiv korupcije kao i o najznačajnjiim aktivnostima Vlade u oblasti zaštite i promocije ljudskih prava i sloboda - kazali su iz Vlade.

Marković je, kako se dodaje, poseban akcenat stavio na značaj ostvarenja medijskih sloboda u Crnoj Gori, naglasivši da Vlada Crne Gore oštro osuđuje sve napade na novinare, uz uvjeravanje da državni organi intenzivno rade na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca i nalogodavaca ovih krivičnih djela.

- Lidington je naglasio značaj prepoznatih napora crnogorske Vlade, naročito u kontekstu jasnih aspiracija ka stvaranju ambijenta u kojem su sve ranjive grupe zaštićene, a omogućeno ostvarenje ljudskih prava i medijskih sloboda, čime se postavlja platforma za povoljan ambijent za strana ulaganja - kazali su iz Vlade.

On je, kako se navodi, potvrdio spremnost Vlade Velike Britanije i Sjeverne Irske da podrži reforme i u tom kontekstu ponudio kako ekspertsku tako i tehničku pomoć u realizaciji obaveza definisanih akcionim planovima za poglavlje 23 i 24.

Portal Analitika