Košarka

Kadeti u Sakariji savladali Argentinu

KadetiCg23
K
adetska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na turniru za igrače do 16 godina koji se održava u turskom gradu Sakarija - izabranici Dušana Dubljevića u drugom kolu savladali su Argentinu 61:55.

Kadeti u Sakariji savladali Argentinu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon poraza od Srbije (61:52) na startu, izabranici Dušana Dubljevića ostvarili su pobjedu u drugom kolu turnira u turskom gradu Sakarija - ''crveni'' su savladali Argentinu 61:55. Naša reprezentacija je u 31. minutu poslije trojke Ognjena Čarapića imala devet poena prednosti (50:41), ali je uslijedio period bolje igre Argentine, koja je u 37. minutu zaostatak smanjila na samo tri poena - 52:49.

Ognjen Čarapić je pogodio trojku za vođsto 55:49, tri minuta i 18 sekundi prije kraja, a nakon što je Argentina prišla na 55:53, dva minuta i 50 sekundi prije kraja, Čarapić je novom trojkom riješio dileme oko pobjednika - 58:53.

Čarapić je predvodio našu selekciju do pobjede sa 30 poena, a sjajnu partiju pružio je i Miloš Divac koji je pored devet poena, imao i 16 skokova. Aleksa Dubak je meč završio sa devet poena.

Crna Gora u utorak u posljednjem kolu preliminarne faze igra protiv Bugarske. Duel je na programu u 13.15 sati po lokalnom, odnosno sat ranije po našem vremenu. (KSCG)

Portal Analitika